RSS

Պատմություն խոզերի մասին

24 Մրտ

verber_17ctureԲերնար Վերբեր
«Բացարձակ և հարաբերական գիտելիքի նոր հանրագիտարան» գրքից

Ցանկանալով բարելավել մսի համը՝ խոզի մսի վաճառականների ինչ-որ միություն օգնության խնդրանքով դիմել է քիմիկոս, պրոֆեսոր Դանտցերին Բորդոյից։ Մսավաճառներն ուշադրություն են դարձրել նրան, որ խոզի միսն աստիճանաբար մեզի ավելի ու ավելի ընդգծված համ է ձեռք բերում ու դրանով դառնում է անօգտագործելի։ Պրոֆեսոր Դանտցերը հետազոտություն է արել կառափնարանում և պատճառը գտել։ Խոզերը, որոնց միսը մեզի սուր հոտ էր ունենում, մյուսներից ավելի լավ էին հասկանում՝ ինչ է իրենց սպասում, և մահից առաջ խիստ սարսափ էին ապրում։

Պրոֆեսոր Դանտցերը երկու ելք է առաջարկել. կենդանիներին հանգստացնող դեղ տալ կամ չբաժանել նրանց իրենց ձագերից։

Դանտցերը նկատել է, որ եթե խոզին թողնում են խոճկորների հետ, կենդանին հաշտվում է կատարվելիքի հետ ու չի տագնապում։

Մսավաճառներն ընտրեցին հանգստացնող դեղը։ Այսպիսով՝ խոզի մսի սպառողին հասնում է նաև վալիումի այն չափաբաժինը, որ ստացել է խոզը։ Պետք է ասել, որ վալիումը մի տհաճ հատկություն ունի։ Շատ արագ կախում է առաջացնում։ Ու մարդն ինքը սկսում է անընդհատ վալիումի կարիք ունենալ, որ սթրես չապրի։

 

Ռուսերենից թարգմանությունը՝ Հասմիկ Ղազարյանի

 

Պիտակներ՝ , , ,

Թողնել պատասխան

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Փոխել )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Փոխել )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Փոխել )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Փոխել )

Connecting to %s

 
%d bloggers like this: